Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Iedere website is weer anders, maar alle websites moeten wel aan bepaalde eisen voldoen om van hoge kwaliteit te zijn. Ben jij benieuwd welke eisen dit zijn, zodat je jouw nieuwe website helemaal aan deze eisen kunt laten voldoen? Lees dan op deze pagina wat de vijf eisen zijn voor een goede website.

 

Eis #1: de website moet gebruiksvriendelijk zijn

Natuurlijk moet een website er mooi uit zien, maar dit is niet de belangrijkste eis voor een goede website. Wat erg belangrijk is, is dat de website vooral gewoon erg goed werkt. De website moet gemakkelijk te gebruiken zijn, wat betekent dat de bezoekers van de site snel en eenvoudig kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar Marktplaats. De website is niet mooi, maar de site is wel uiterst gebruiksvriendelijk en dit heeft Marktplaats uiteindelijk zo groot gemaakt.

 

Eis #2: de website doet het goed op kleinere apparaten

Tot enkele jaren geleden gebruikten de meeste mensen computers en laptops om websites te bezoeken, maar tegenwoordig is dit wel anders. Steeds meer mensen gebruiken apparaten als smartphones en tablets om websites te bezoeken en hier moet je rekening mee houden bij het bouwen van een nieuwe website. Test je nieuwe website daarom niet alleen op de computer en op de laptop, maar ook op verschillende soorten smartphones en diverse tablets.

 

Eis #3: de website moet er professioneel en betrouwbaar uit zien

Iedereen heeft weer andere wensen en eisen bij het maken van het design van een website. Je mag zeker het design gebruiken dat jij het mooist vindt voor jouw site, maar dan moet dit design er wel professioneel en betrouwbaar uit zien. Een speels design is prima, als je website maar professionaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt. Doet je website dit niet, dan is de kans groot dat niemand met jou in zee durf te gaan.

 

Eis #4: de website is snel

Duurt het langer dan 7 seconden voor jouw website ingeladen is? Dan is de kans groot dat de betreffende bezoeker al afgehaakt is door je website weg te klikken. Uit onderzoek is gebleken dat een website er maximaal 7 seconden over mag doen om te laden, dus ga zeker niet over deze laadtijd heen. Test de snelheid van je website op verschillende pagina’s en als je website langer moet laden dan 7 seconden, doe je hier iets aan.

 

Eis #5: de website is goed vindbaar in Google

Tot slot moet een website hoog scoren in de zoekresultaten van Google, in ieder geval op enkele relevante keywords. Hoe hoger je in Google staat (op zo veel mogelijk keywords), hoe meer bezoekers je op je website krijgt en hoe meer omzet je maakt. Je hoeft niet op iedere zoekterm op nummer 1 te staan, maar een positie op de eerste pagina van Google bij diverse relevante zoekwoorden is wel een must. Sta je na een tijdje nog op de tweede, derde, vierde of zelfs vijfde pagina van Google? Investeer dan in zoekmachineoptimalisatie of SEO en laat je website hoger scoren.

 

- 5 van 5 sterren -