Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Steeds meer mensen starten een eigen webwinkel, maar veel ondernemers weten eigenlijk helemaal niet hoe ze dit moeten doen. Wil jij ook een online shop starten, maar heb je hier totaal geen ervaring mee? Dan is de kans groot dat je bepaalde fouten maakt bij het starten van jouw webwinkel. Wat de drie meest gemaakte fouten van online ondernemers zijn, lees je in dit artikel. Door je in deze fouten te verdiepen, voorkom je dat je dezelfde fouten maakt en heb je meer kans dat je een succesvolle webwinkel op zal zetten.

 

Fout 1: een webwinkel starten zonder duidelijk plan

Veel mensen die besluiten een eigen webwinkel te willen starten, zijn zo enthousiast over hun plan dat ze hier gewoon mee starten. Ze stellen geen ondernemingsplan op, maar gaan zomaar aan de slag met hun eigen online shop. Start je met ondernemen zonder plan, dan is de kans groot dat je fouten maakt of grote kansen laat liggen. Start daarom niet zomaar, maar stel altijd eerst een plan voor jezelf op. Dit kan een uitgebreid ondernemingsplan zijn, maar het kan ook minder uitgebreid. Als je maar weet wat je gaat doen voor je start met ondernemen, zodat je geen fouten maakt en geen kansen laat liggen.

 

Fout 2: geen duidelijke doelgroep hebben

Ieder bedrijf heeft een bepaalde doelgroep. Je hoeft je niet enkel en alleen op jouw doelgroep te richten, maar je legt hier wel de focus op. Communiceer je namens jouw bedrijf, dan richt je jouw communicatie-uitingen voornamelijk op je belangrijkste doelgroep. Wil je je op alles en iedereen richten, dan is de kans groot dat je uiteindelijk helemaal niemand aanspreekt met jouw communicatiemiddelen. Om dit te voorkomen, kies je een primaire doelgroep om je op te richten. Je hoeft andere klangroepen niet buiten te sluiten, maar je legt wel meer de focus op jouw belangrijkste doelgroep om zo veel mogelijk mensen van deze groep aan te spreken.

 

Fout 3: denken dat succes zomaar aan komt waaien

Tot slot moet je zeker niet denken dat het succes van jouw webwinkel je zomaar aan komt waaien. Je kunt geluk hebben en weinig hoeven doen voor het succes van jouw online shop, maar de meeste ondernemers moeten zich zeker actief inzetten om echt successen te behalen. Investeer in een goed design voor jouw webwinkel, koop de juiste producten om in jouw online shop te verkopen, investeer in zoekmachineoptimalisatie, steek tijd in social media en netwerk met andere ondernemers. Hoe meer tijd en energie je in jouw webwinkel steekt, des te groter de kans is dat je echt succes hebt met jouw online shop. Zet je je eigenlijk nauwelijks in voor jouw bedrijf omdat je verwacht dat succes vanzelf wel op je pad zal komen, dan is de kans klein dat je echt een succesvolle webwinkel kunt draaien.

- 5 van 5 sterren -