Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 13-08-2018

Naast HDD hosting bieden steeds meer hostingbedrijven SSD hosting aan. Wat zijn de voordelen van SSD hosting? Waarom is het slimmer om voor SSD hosting te kiezen, in plaats van voor HDD hosting? In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje! Hierbij is het belangrijk om je te beseffen, dat een snellere website doorgaans voor een groter aantal bezoekers zorgt.

 

Werking van SSD hosting en HDD hosting

Voordat naar de voordelen van SSD hosting ten opzichte van HDD hosting gekeken kan worden, is het belangrijk om de werking van beide soorten te begrijpen. SSD staat voor “Solid State Drive”, HDD voor “Hard Disk Drive”. Een belangrijk verschil tussen beide harde schijven, is het feit dat een SSD over een flashgeheugen beschikt. Dit maakt dat gegevens veel sneller geladen kunnen worden, dan wanneer deze van een HDD-schijf afgehaald moeten worden. Daarbij is het voor een SSD-schijf makkelijker om een groot aantal gegevens te verwerken, dan voor een HDD-schijf.

 

Als we puur naar de hardware kijken, dan is een SSD van bijzonder weinig losse onderdelen voorzien in vergelijking met een HDD-schijf. Dit maakt dat bijvoorbeeld ook veel laptops van SSD-schijven worden voorzien. Wanneer je de laptop onderweg mee zou nemen, zouden de onderdelen van de harde schijf beschadigd kunnen raken als het een HDD-schijf betrof.

Voordelen van SSD hosting

Het voornaamste voordeel van SSD hosting ten opzichte van HDD hosting werd reeds beschreven, namelijk: de hogere snelheid die SSD hosting je biedt. Een website die sneller laadt, wordt doorgaans als waardevoller beoordeeld door Google. Dit betekent dat de website hoger in de zoekresultaten zal komen, waarmee ook de omzet van je website kan groeien. Ter vergelijking, de gemiddelde leessnelheid van een SSD server ligt op 520 MB/s, tegenover een leessnelheid van 160 MB/s voor een HDD server.

 

Voor hostingbedrijven biedt het aanbieden van SSD hosting het voordeel, dat deze harde schijven veel stiller zijn, dat ze een lager gewicht hebben, dat ze zuiniger werken en dat ze veel minder warmte produceren. Ook wanneer je de harde schijven zelf in huis houdt, zijn dit belangrijke voordelen.

 

Hogere kosten voor een SSD server

Als enig nadeel van een SSD server zou kunnen worden opgemerkt, dat de kosten voor het afnemen van SSD hosting doorgaans hoger liggen. Op de website van je eigen host vind je precies hoe duur dit is!

- 5 van 5 sterren -