Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 13-08-2018

Steeds meer mensen maken gebruik van Wordpress, als de basis voor hun website. Het gebruik van Wordpress biedt hen verschillende voordelen, ten opzichte van het een standaard HTML-website. Zo is het heel eenvoudig om berichten toe te voegen, update je de beveiliging van de website in een paar seconden en kun je kiezen uit honderden gratis templates. Op deze manier wordt het ook zonder kennis over het ontwerpen van websites mogelijk om je eigen blog, webwinkel of bedrijfswebsite op te zetten. Voor wat voor soort website kies jij?

 

Een belangrijk onderdeel bij het opzetten van een website met Wordpress, is het installeren van plug-ins. Je hebt hierbij keuze uit duizenden soorten plug-ins, die gratis en betaald worden aangeboden. Een bekende plug-in is de Yoast! SEO plug-in voor Wordpress. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

 

Yoast! SEO plug-in helpt je bij zoekmachineoptimalisatie

Met de Yoast! SEO plug-in wordt het relatief eenvoudig om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit betekent dat belangrijke zoekwoorden op verschillende pagina’s terug moeten komen, dat alinea’s niet te lang mogen zijn, dat er koppelwoorden gebruikt moeten worden, enzovoorts. Het kan erg lastig zijn, om voor jezelf na te gaan of je teksten aan de SEO-richtlijnen van dit moment voldoen. De Yoast! SEO plug-in helpt je hierbij, door je teksten te beoordelen op verschillende factoren. Nadat je de tekst hebt uitgewerkt, zie je meteen op welke manier je deze verder kunt verbeteren. Ook biedt de plug-in je hulp bij het optimaliseren van de META-gegevens van een website.

yoast logo

Zelf de Yoast! SEO plug-in installeren op je website

Het is heel eenvoudig om de Yoast! SEO plug-in op je website te installeren. Binnen Wordpress ga je naar “Plug-ins” en zoek je vervolgens op “Yoast! SEO”. De plug-in zal nu direct verschijnen en kan met een klik op de knop geïnstalleerd worden. Het gebruik van de plug-in is gratis. Voor het gebruik van de plug-in hoef je niets in te stellen.

 

Nadat je de plug-in geïnstalleerd hebt, zal je achter iedere pagina en ieder bericht twee bolletjes zien staan. Het ene bolletje is gericht op de kwaliteit van de tekst op de pagina. Met het andere bolletje geeft de Yoast! SEO plug-in voor Wordpress een indicatie van de kwaliteit van de pagina zelf. Dit betekent bijvoorbeeld het aantal uitgaande links, de lengte van de META-title en -description, enzovoorts.

- 5 van 5 sterren -