Vimexx Facebook

Onderwerp: WebDAV en CalDAV met Roundcube

25-05-2022 16:46

Goedemiddag, ik wil heel graag (al jaren) gewoon de eigen (Vimexx) mailserver gebruiken in plaats van Google of iets anders. Het voordeel wat Google heeft is dat direct de agenda en contacten met iOS en Android worden gesynchroniseerd, is dit inmiddels ook bij jullie al aanwezig of is hier inmiddels een (werkende en werkbare) oplossing voor?

05-06-2022 07:49
#3780

Ja dat wil ik ook. 

Vimexx, wat is uw reactie hierop? 

12-08-2023 09:30
#4574

Je kunt zo'n oplossing zelf installeren, maar het vereist enige kennis van zaken (en wat werk).

Als webmail-oplossing kun je Snappymail installeren. Dat is een voortzetting van Rainloop en heeft ten opzichte van Rainloop een flink aantal verbeteringen ondergaan. Zelf Snappymail (of Rainloop) installeren heeft als voordeel dat je vrij bent in het maken van instellingen die de Vimexx-installatie van Rainloop niet biedt, zoals een extern adresboek.

Om je adresboek te synchroniseren tussen iOS, Android en webmail kun je een CardDAV-server installeren. iOS ondersteunt volgens mij standaard CardDAV, Android via een aparte app. Snappymail ondersteunt het ook, evenals Thunderbird. Ik heb goede ervaringen met Baïkal server, die naast CardDAV ook CalDAV ondersteunt om kalenders in bij te houden.

Zoals gezegd: het is wat werk en je moet er een beetje handig mee zijn. De handleidingen zijn helaas doorgaans niet heel toegankelijk geschreven.

Snappymail: https://snappymail.eu/

Baïkal: https://sabre.io/baikal/

 

- 5 van 5 sterren -