Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 20-11-2015

Eén van de grootste ontwikkelingen op het gebied van online shoppen, is dat steeds meer consumenten hun online aankopen via de tablet of de smartphone doen. Wil jij als online ondernemer met een Magento webshop profiteren van deze ontwikkeling, dan is het belangrijk om de mobiele bezoekers van jouw Magento webshop goed te kunnen bedienen door jouw webwinkel mobiel vriendelijk te maken. Een mobiel vriendelijke webwinkel is een webwinkel die goed weergegeven wordt op mobiele devices zoals tablets en smartphones en mobiele bezoekers optimaal kan bedienen. Ben je benieuwd hoe je jouw Magento webwinkel mobiel vriendelijk kan maken? Lees dan in dit artikel welke drie mogelijkheden er zijn voor het ontwikkelen van een mobiel vriendelijke Magneto webwinkel.

Mogelijkheid 1: een applicatie

De eerste mogelijkheid die je hebt om de mobiele bezoekers van jouw webwinkel optimaal te bedienen, is het ontwikkelen van een applicatie of app. Applicaties werken optimaal op devices als tablets en smartphones, maar het ontwikkelen van een mobiele applicatie is wel vrij kostbaar. Omdat het ontwikkelen en het onderhouden van applicaties over het algemeen vrij duur is, zien veel ondernemers van deze mogelijkheid af.

Mogelijkheid 2: een mobiele website

Naast het ontwikkelen van een applicatie, is het ook mogelijk om een mobiele website voor jouw Magento webshop te laten ontwikkelen. Een mobiele website is een website die speciaal ontwikkeld is voor devices als de tablet en de smartphone en op deze apparaten op de beste manier getoond wordt. Het ontwikkelen van een mobiele website is veel goedkoper dan het ontwikkelen van een applicatie, maar als je een mobiele website hebt moet je wel op twee plaatsen onderhoud plegen. Zo moet niet alleen de standaard Magento webshop onderhouden worden, maar moet er ook onderhoud gepleegd worden bij de mobiele website om deze optimaal te laten functioneren.

Mogelijkheid 3: een responsive website

Tot slot is het ook mogelijk om jouw Magento webshop responsive te maken. Een responsive website wordt ook wel een schaalbare website genoemd en betreft een website die zich aanpast aan de grootte van het scherm van de bezoeker. Wordt de website op een desktop bezocht, dan wordt er een standaard grootte voor de desktop gehanteerd om de website goed te tonen. Wordt de website op een smartphone bezocht, dan wordt de website standaard verkleind om het gebruiksgemak te vergroten. Omdat dit een vrij voordelige oplossing is die eenvoudig doorgevoerd kan worden en bovendien weinig onderhoud vereist, kiezen de meeste online ondernemers met een Magento webshop voor deze mogelijkheid.

- 5 van 5 sterren -