Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 06-04-2016

Wie een webwinkel van hoge kwaliteit wil beheren, moet ervoor zorgen dat zijn of haar Magento webwinkel in ieder geval snel is. Een snelle webwinkel wordt niet alleen beter geïndexeerd door Google en dus hoger in de zoekresultaten van deze zoekmachine geplaatst, maar draait ook meer omzet. Is jouw webwinkel langzaam, dan is de kans namelijk groter dat mensen afhaken en dit kost je op de lange termijn geld. Daar komt nog bij dat een trage webwinkel niet alleen voor geïrriteerde klanten zorgt, maar ook voor irritaties bij het aanpassen van de webwinkel, het toevoegen van producten en het beheren van de online shop.

Is jouw Magento webwinkel langzaam en wil je hier iets aan veranderen, zodat je hoger in de zoekresultaten van Google komt, meer omzet draait en minder irritaties ervaart bij het beheren van jouw online shop? Lees dan in dit artikel hoe je jouw webwinkel eenvoudig sneller kunt maken.

Tip 1: neem een goed hostingpakket af

Heb je een slecht hostingpakket afgesloten voor jouw webwinkel, dan heb je niet de juiste basismiddelen om jouw webwinkel snel te maken. Dit betekent dat je nog zo veel maatregelen kunt nemen om jouw online shop sneller te maken, maar dat jouw webwinkel met slechte hosting nooit echt snel zal worden. Controleer of het hostingpakket dat je nu hebt bij jou past en of de hostingprovider betrouwbaar en goed is. Heb je een te klein hostingpakket of heb je een pakket afgesloten bij een provider die bekend staat als slechte partij, dan kun je beter een nieuw pakket (bij een nieuwe provider) afsluiten.

Tip 2: maak foto’s kleiner

Een website wordt langzaam als er veel beeldmateriaal geladen moet worden voor een pagina getoond kan worden. Zet jij grote foto’s bij ieder product in jouw online shop, dan is het logisch dat het lang duurt voor jouw webwinkel helemaal geladen is. Maak de foto’s iets kleiner en jouw webwinkel wordt veel sneller, zonder dat de foto’s van slechte kwaliteit zijn. Daarnaast voorkom je op deze manier ook dat je foto’s moet verwijderen omdat je website langzaam is, maar kun je alle productfoto’s laten staan.

Overigens kun je er ook voor kiezen om minder foto’s in de categorieën van jouw website te zetten, ofwel minder producten per categoriepagina te tonen. Op deze manier hoeven er minder foto’s ingeladen te worden bij het oproepen van een categoriepagina, waardoor jouw website sneller wordt.

Tip 3: schakel de mogelijkheid tot ‘caching’ in

Als je ‘caching’ inschakelt, wordt een groot deel van jouw website op de computer van de gebruiker opgeslagen. Komt de bezoeker in kwestie nog een keer op jouw website terecht, dan hoeft alleen het nieuwe materiaal ingeladen te worden. De rest van de website staat al klaar in de browser van de gebruiker, wat betekent dat de website veel sneller zal laden. Het is een eenvoudige truc, maar het kan er wel voor zorgen dat jouw website enkele seconden sneller geladen is.

- 5 van 5 sterren -