Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-09-2018

Joomla is een gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar CMS dat jij kunt gebruiken om de perfecte website te bouwen. Omdat Joomla vele plugins, functies en extra’s heeft, kun je met dit Content Management Systeem een unieke website bouwen. Deze website voldoet helemaal aan jouw wensen, eisen en verwachtingen.

 

Het enige nadeel van Joomla, is het feit dat dit CMS niet altijd even snel is. Vind je jouw Joomla website niet snel genoeg? Dan geven wij je graag enkele tips om jouw website sneller te maken. Dit is zeker niet onmogelijk in Joomla, maar je moet wel even weten hoe je dit moet doen. Lees dit artikel door en je weet precies welke acties jij moet ondernemen om de snelheid van je website te verhogen.

 

Activeer G-zip compressie

Ga je naar de algemene instellingen van je Joomla website, dan kom je vanzelf de G-zip compressie tegen. Deze instelling wordt ook wel de G-zip Pagecompression genoemd. Met de G-zip comprimeer je de html output van je webpagina’s. Hierdoor wordt jouw website beduidend sneller. Wij raden je dan ook aan om de G-zip compressie te activeren voor een snellere website.

 

Activeer caching

Naast de G-zip compressie, raden wij je ook aan caching te activeren. Ook dit doe je in de instellingen van je website. Ga naar ‘Algemene instellingen’, klik op ‘Cache instellingen’ en zet de instellingen op ‘Conservatief’.

 

Als je caching activeert, worden bepaalde delen van je website bij de internetgebruiker op de computer opgeslagen. Als de betreffende internetgebruiker jouw website nog een keer bezoekt, worden deze delen van je site automatisch weergegeven. Dit betekent dat het CMS Joomla deze delen niet meer uit de database hoeft te halen. Hierdoor is je website beduidend sneller ingeladen, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Je hoeft caching alleen te activeren: Joomla doet de rest.

Buiten de caching van Joomla zelf om kun je ook gebruik maken van caching aan de kant van de servers. Neem als voorbeeld Redis cache! Redis cache zorgt voor een goede performance boost van je Joomla website. Het activeren van Redis voor Joomla kan je doen aan de hand van het artikel Hoe activeer ik Redis in Joomla?

 

Gebruik niet te veel Joomla modules

Joomla heeft vele verschillende modules. Deze kun je gebruiken om je website bepaalde extra functies te geven, maar ook om het design van je website helemaal aan je eisen, wensen en verwachtingen te laten voldoen. De modules van Joomla zijn hartstikke handig en bieden zeker een meerwaarde voor je website, maar je moet niet te veel modules installeren. Modules kunnen jouw website namelijk ook langzaam maken. Zeker als je vele verschillende Joomla modules installeert, is de kans op een langzame website beduidend groter.

Verwijder extensies die je niet gebruikt

De extensies die je intensief gebruikt, hoef je niet te verwijderen. Deze heb je namelijk nodig om jouw website gebruiksvriendelijk te maken en bovendien professioneel en aantrekkelijk te laten ogen. De extensies die je niet gebruikt, kun je wel verwijderen. Deze maken jouw website namelijk onnodig langzaam. 

 

Optimaliseer de afbeeldingen op je website

Een professionele website heeft altijd wel meerdere afbeeldingen. Afbeeldingen bieden een meerwaarde, maar maken jouw website helaas wel een stuk langzamer. Nu hoef je de plaatjes op je website niet te verwijderen, maar het loont wel om de afbeeldingen te optimaliseren. Hier kun je de handige tool Smush.it van Yahoo voor gebruiken. Optimaliseer je de plaatjes op je website, dan kun je alle afbeeldingen gewoon laten staan. En dit zonder dat jouw website ontzettend langzaam wordt.

 

Voorkom 404-links

Vrijwel iedere website heeft een of meerdere 404-links. Deze links zijn niet alleen wat slordig, maar maken je website bovendien onnodig langzaam. Om je website sneller te maken, verwijder je de 404-links. Er zijn diverse tools die de 404-links van jouw website in kaart brengen. Gebruik een van deze tools en je ziet direct welke links je moet verwijderen om de laadtijd van je site in te korten. Meer informatie over 404 foutmeldingen en hoe je het kunt oplossen? Dat kun je terug lezen in het volgende artikel: Wat is een 404 error?

 

Kies een goede hostingprovider

Heb je bovenstaande tips stuk voor stuk gebruikt om jouw website te optimaliseren, maar is deze nog steeds langzaam? Dan kan dit aan je hostingprovider liggen. Als je een slechte hoster hebt gekozen voor jouw website, heeft dit standaard een negatieve invloed op de laadtijd van je site. Om je website sneller te maken, stap je over naar een betrouwbare hostingprovider met een goede reputatie.

Vergelijk de hostingpakketten van Vimexx met elkaar en je vindt vanzelf een pakket dat bij jouw Joomla website past. Dit hostingpakket kun je direct afsluiten, gewoon via de website van Vimexx. Goed om te weten: Vimexx verzorgt de verhuizing van je domeinnaam altijd voor jou. Je hoeft zelf dus niets te doen om naar een nieuwe hostingprovider over te stappen.

 

Als je eenmaal overgestapt bent naar Vimexx, is jouw Joomla website direct een stuk sneller. Met bovenstaande tips kun je de laadtijd van je site nog verder inkorten.

Ben je nog opzoek naar een hosting voor Joomla? Dan ben je bij Vimexx aan het juiste adres. Bekijk hier onze Joomla! hosting pakketten!

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!
 

- 5 van 5 sterren -