Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 02-11-2017

Om meer naamsbekendheid te krijgen, hoef je helemaal geen geld te investeren. Je kunt jouw bedrijf namelijk ook gratis promoten. Hoe je dit precies kunt doen, lees je in dit artikel. Gebruik je de drie tips om dit artikel om jouw bedrijf te promoten, dan krijg je zonder enige investering meer naamsbekendheid voor jouw organisatie.

 

Tip 1: promoot je bedrijf op social media

Sociale media zijn helemaal gratis. Je hoeft geen geld te investeren om een account aan te maken op Facebook, je in te schrijven op Twitter of een bedrijfspagina aan te maken op LinkedIn. Dit is interessant, want je kunt veel naamsbekendheid genereren op de verschillende sociale media. Leuke Facebook posts, interessante Tweets en de juiste berichten op LinkedIn kunnen je een groot bereik opleveren.

 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen jouw bedrijf ook betaald te promoten op social media (door middel van advertenties), maar dit is zeker niet verplicht. Ook zonder enige investering kun je veel naamsbekendheid genereren op Facebook, Twitter, LinkedIn en andere social media websites.

 

Tip 2: zorg ervoor dat je opgemerkt wordt door de pers

Een andere manier om meer naamsbekendheid te genereren voor jouw bedrijf, is door je bedrijf onder de aandacht te brengen bij de pers. Dit lijkt misschien lastig, maar het is helemaal niet zo moeilijk om je bedrijf in de spotlights te zetten. Schrijf een persbericht over een voor jouw bedrijf relevant onderwerp en stuur dit naar diverse mediabedrijven. Heb je geluk, dan wordt jouw persbericht opgepakt. Dit betekent dat er over jouw bedrijf geschreven wordt in diverse media en je helemaal gratis naamsbekendheid genereert.

 

Het is helemaal niet lastig om een persbericht te schrijven. Je moet een specifiek format aanhouden voor het persbericht, maar dit format kun je gewoon online vinden. Wel is het belangrijk om over een interessant onderwerp te schrijven. Mediabedrijven publiceren namelijk niet zomaar alle persberichten die ze ontvangen. Denk daarom goed na over het onderwerp van jouw persbericht.

 

Tip 3: benader een blogger

Tot slot kun je er ook voor kiezen om het netwerk van iemand anders te gebruiken om meer naamsbekendheid te genereren. Ken je een blogger met een groot netwerk, die dezelfde doelgroep heeft als jouw bedrijf? Dan kun je deze blogger benaderen. Wellicht wil hij of zij jouw bedrijf promoten. Hier kan een blogger geld voor vragen, maar misschien kun je hem of haar ook een product of dienst aanbieden. Veel bloggers promoten producten en diensten als ze deze producten en diensten gratis mogen gebruiken. Dit kost jou nauwelijks geld (enkel de inkoopprijs van het betreffende product of de betreffende dienst), maar het levert je wel veel op.

Tip 4: Praat mee op forums

Door actief mee te discussieren op forums, word je bekender in de community van jouw bedrijf of niche en leren meer mensen je zodoende snel kennen. Ook kan je vaak bij een forum een handleiding of ook wel signature instellen en daarin kan je ook weer jouw bedrijfsnaam naar voren laten komen wat nog meer naamsbekendheid betekend. Wacht niet langer en stel je voor en praat mee op ons forum!

- 5 van 5 sterren -