Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Je hostingprovider doet er alles aan om hackers buiten de deur te houden, maar zelf kun je  ook bijdragen aan een betere beveiliging van jouw website of webwinkel. Ben jij benieuwd wat je zelf kunt doen voor een betere beveiliging? Lees dan snel verder, want in dit artikel krijg je drie algemene tips om jouw website beter te beveiligen. Omdat alle tips op deze pagina eenvoudig zijn en bovendien snel doorgevoerd kunnen worden, zijn de beveiligingstips ook geschikt voor beginnende online ondernemers.

 

Tip 1: kies een sterk wachtwoord voor jouw hosting account

Een goede hostingprovider is goed opgewassen tegen hackers, maar dan moet je het wachtwoord van jouw hosting account wel goed geheim weten te houden. Kies je een te eenvoudig wachtwoord en gebruik je dit wachtwoord bovendien op andere platforms, dan ben je gemakkelijk te hacken. Kies daarom altijd voor een sterk wachtwoord met meerdere cijfers, diverse leestekens en eventueel een hoofdletter en gebruik dit wachtwoord alleen voor jouw hosting account. Is je wachtwoord sterk en uniek, dan ben je veilig voor hackers.

 

Tip 2: verander je wachtwoord regelmatig

Het kan geen kwaad om het wachtwoord van jouw hosting account regelmatig te veranderen. Ook als je een heel sterk wachtwoord hebt ingesteld, is dit een goed idee. Door het wachtwoord regelmatig te veranderen, bouw je namelijk een extra beveiligingslaag in voor jouw website of webwinkel. Je hoeft niet een compleet nieuw wachtwoord te kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om het wachtwoord slechts met een enkel teken aan te passen. Dit hoeft ook niet zeker iedere week, maar doe je bijvoorbeeld twee keer per jaar. Staan er veel vertrouwelijke gegevens in de database van jouw website, dan kun je jouw wachtwoord eventueel wat vaker veranderen voor extra beveiliging.  

 

Tip 3: laat je website niet verouderen

Heb je een WordPress website en is er een update voor dit CMS, dan is het belangrijk om deze update niet te lang te laten liggen. Doe je dit wel, dan is jouw website namelijk verouderd en hier hebben hackers echt een neusje voor. Een verouderde website heeft namelijk meer zwakke punten in de beveiliging en kan zelfs beveiligingslekken hebben. Wacht daarom nooit met het updaten van jouw website, maar doe dit altijd direct als er een update beschikbaar is. Dit is soms vervelend en zeker als je net aan jouw website wil werken, maar het is nog vervelender als je gehackt wordt.

 

Extra tip: gebruik eventueel beveiliging plugins

Heb je een WordPress website, dan kun je beveiliging plugins gebruiken om jouw website nog beter te beveiligen tegen hackers. Een beveiliging plugin kan bijvoorbeeld virussen opsporen en direct verwijderen, zodat hackers niet via virussen in jouw website kunnen komen. Het kost je even moeite om een goede plugin te vinden en deze plugin te installeren, maar hier heb je wel veel profijt van. Uiteraard is het wel een must om ook deze plugin regelmatig te updaten, zodat de beveiliging plugin goed blijft werken. 

- 5 van 5 sterren -