Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 28-04-2017

Om je WordPress website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen, kun je bepaalde aanpassingen doorvoeren op je website. Dit kun je helemaal zelf doen, maar er zijn ook enkele updates beschikbaar die jou helpen om je website te verbeteren op SEO gebied. In dit artikel beschrijven we welke drie hoogwaardige SEO plugins jij kunt gebruiken om je WordPress website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen.

 

Plugin #1: WordPress SEO by Yoast

WordPress SEO by Yoast, ook wel Yoast genoemd, is een van de populairste SEO plugins voor WordPress websites. Met deze plugin verbeter je de on-page SEO van jouw WordPress website, waardoor je website hoger in de zoekresultaten van Google komt. Een groot pluspunt van deze plugin, is dat je per pagina kunt zien of jouw website goed geoptimaliseerd is. Kijk je bijvoorbeeld naar de homepage van jouw website met Yoast, dan laat de plugin je precies zien of jouw homepage goed geoptimaliseerd is en zo niet, wat je dan kunt verbeteren om de homepage beter te optimaliseren.

 

Plugin #2: SEO Smart Links

Linkbuilding is erg belangrijk als je jouw website hoger in de zoekresultaten van Google wil krijgen en hier speelt de plugin SEO Smart Links handig op in. Door gebruik te maken van SEO Smart Links, kun je eenvoudig de interne links op je website beheren. Je vult een woord of een complete zin in en je gebruikt de plugin om een daar een link naar een specifieke pagina van je website aan te koppelen. Iedere keer als het door jou ingevulde woord of de door jou ingegeven zin op je website voorkomt, wordt hier de specifieke interne link aan gekoppeld.

 

Plugin #3: YARPP (Yet Another Related Post Plugin)

De naam van deze plugin klinkt misschien wat vreemd, maar het gaat om een hoogwaardige plugin die al duizenden keren gedownload is om de SEO van diverse WordPress websites te verbeteren. Door gebruik te maken van deze handige plugin, kun je bezoekers langer op je website vasthouden. Dit doet de plugin door automatisch links naar gerelateerde berichten (met foto) onderaan een artikel op je website te plaatsen. Heb je een blog, dan zorgt de plugin er op deze manier voor dat de bezoekers van jouw website meer blogberichten lezen.

 

Bijkomend voordeel: door de links naar andere blogberichten, heb je ook meer interne linking op je WordPress website. Dit is weer goed voor de SEO van jouw website, wat betekent dat je WordPress website mogelijk hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt.

 

Gebruik één of meerdere SEO plugins voor jouw WordPress website

Wil je dat jouw WordPress website op de eerste pagina in de zoekresultaten van Google komt te staan, dan raden wij je aan om hier in ieder geval één plugin voor te gebruiken. Het inzetten van een enkele plugin is al erg goed voor de online vindbaarheid van je website, maar je kunt ook meerdere plugins gebruiken. Let wel goed op dat de plugins goed samenwerken en niet tegen elkaar gaan werken, want dan komt je website juist lager in de zoekresultaten te staan. De plugins die op deze pagina beschreven zijn, kunnen in ieder geval prima gecombineerd worden om jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen.

- 5 van 5 sterren -