Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 28-04-2017

WordPress is een van de populairste en bekendste Content Management Systemen van de wereld. Het systeem is niet alleen populair onder ondernemers van over de gehele wereld, maar helaas ook onder enkele verkeerde doelgroepen. Omdat WordPress zo veel gebruikers en zo veel websites kent, is het systeem namelijk ook erg aantrekkelijk onder meedogenloze hackers. Wil jij voorkomen dat jouw WordPress website overgenomen wordt door een van de vele WordPress hackers op de wereld? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om jouw website beter te beveiligen.

Wordpress beveiligen tegen hackers en malware

Tip 1: houd je website up-to-date

WordPress heeft regelmatig nieuwe updates. Waarschijnlijk heb je helemaal geen zin om alle updates van WordPress meteen door te voeren, maar dit kun je toch beter wel doen. Wacht je te lang met het uitvoeren van een update, dan is jouw website al die tijd niet goed beschermd. Verouderde websites kennen vaak namelijk beveiligingslekken, die eenvoudig opgespoord worden door hackers. Wacht je te lang met het doorvoeren van een update, dan kan dit zomaar betekenen dat jouw website gehackt wordt. Wil je dit voorkomen? Voer een nieuwe update dan altijd meteen door.

 

Tip 2: gebruik alleen goede plugins

WordPress kent duizenden plugins die je kunt gebruiken om jouw website te ‘customizen’ en verbeteren. De meeste plugins zijn van hoge kwaliteit, maar dit is helaas niet altijd het geval. Sommige plugins worden door hackers geplaatst om jouw website te infecteren met een virus of een speciaal bestandje om gemakkelijk in de beveiligde omgeving van je website te komen. Download je deze plugins, dan heb je in een mum van tijd virussen of hackers op je website en hier kom je niet zomaar vanaf.

 

Om te voorkomen dat je te maken krijgt met hackers door een onveilige plugin, download je alleen goede plugins. Dit zijn plugins die in de WordPress catalogus staan, vaak bijgewerkt worden en een goede beoordeling hebben van andere gebruikers.

Extra tip: Zorg voor goede wordpress webhosting die ervoor zorgt dat jouw website met alle plugins én een veilig thema ook nog steeds érg snel blijft. Je wil namelijk door je beveiliging en checks geen snelheid verliezen wat mogelijk gevolgen heeft voor je google rankings!

 

Tip 3: gebruik extra beveiliging voor je WordPress website

Tot slot is het altijd verstandig om jouw WordPress website wat extra te beveiligen tegen hackers. Dit doe je door een speciale beveligingsplugin te downloaden. Met zo’n plugin kun je jouw website dagelijks controleren op kwetsbaarheden, die je vervolgens direct op kunt lossen. Door gebruik te maken van een extra beveiligingsplugin voor je website, loop je minder risico dat er beveiligingslekken ontstaan en jouw website overgenomen kan worden door hackers.

LET OP!
Voorheen adviseerden we het gebruik van de plugin WordFence aan, maar we hebben ontdekt dat deze voor (ernstige) problemen kan zorgen, zoals niet werken van database backups. Om deze reden raden we nu het gebruik van deze plugin sterk af! Het gebruik van deze plugin is volledig voor eigen risico!

 

Extra tip: We bieden de zeer bekende security plugin iThemes security gratis aan.

 

Let op: bij het downloaden van een beveiligingsplugin, moet je ook altijd kiezen voor een goede en veilige plugin. Neem daarom alleen een plugin die in de catalogus van WordPress staat, die regelmatig bijgewerkt wordt (te zien bij ‘Laatst bijgewerkt’) en die een goede beoordeling heeft gekregen van andere gebruikers van de plugin.

- 5 van 5 sterren -