Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 16-04-2018

Veel hostingproviders geven aan dat ze gratis back-ups aanbieden. Dit betekent dat ze jouw website of webwinkel, en alle bestanden die je bij je site of shop horen, gratis voor je opslaan. Maar waarvoor dient een back-up eigenlijk? En heb jij ook een back-up van je website of webwinkel nodig? Je leest het in dit artikel.

 

Waarvoor dient een back-up?

Als je hostingprovider een back-up maakt, worden alle bestanden van jouw website of webwinkel opgeslagen. Als er een bestand verloren gaat dat je echt niet kunt missen, kan de hostingprovider een back-up terugzetten. Nu is het bestand weer terug. Wel ben je alle aanpassingen die je na het maken van de back-up doorgevoerd hebt, kwijt. Deze zijn namelijk niet opgeslagen in de laatste back-up.

 

Een back-up helpt je verloren bestanden terug te krijgen. Je kunt bestanden verliezen door deze per ongeluk te verwijderen, maar ook door het overschrijden van bestanden. Daarnaast kan je bestanden verliezen door een hack of een virus.

Heb jij een back-up nodig?

Wij raden iedere ondernemer aan regelmatig back-ups te (laten) maken van zijn of haar website of webwinkel. Ook jij kan namelijk bestanden verliezen, bijvoorbeeld door een virus of door een hack. Heb je een back-up, dan ben je een bestand nooit helemaal kwijt. Je zet de back-up terug en je hebt je oude website of webwinkel gewoon weer terug.

 

Verlies je een enkel bestand door een virus, hack of ander probleem, dan is er nog niet zo veel aan de hand. Verlies je meerdere bestanden of ben je zelfs al je bestanden kwijt? Dan heb je wel een probleem. Om dit soort grote problemen te voorkomen, raden wij je dan ook altijd aan back-ups te (laten) maken.

 

Hoe vaak een back-up maken?

Maak je eenmalig een back-up, dan heb je hier niet zo veel aan. Zeker niet als je regelmatig nieuwe bestanden aan je website of webwinkel toevoegt of andere aanpassingen doet. Maak minimaal eens per maand een back-up en je hebt een vrij recente versie van je site terug, als je een back-up terug moet zetten. Voer je vrijwel dagelijks aanpassingen door? Maak dan iedere dag een back-up. Hoe vaker je een back-up maakt, des te recenter de versie van je website of webwinkel is als je een back-up terug moet zetten.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -