Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 18-09-2018

Wanneer je websites bezoekt, zal je regelmatig een advertentieblok tegenkomen. De kans is groot, dat je bij zo’n advertentieblok de tekst “Ads by Google” aantreft. Dit geeft aan, dat de websitehouder gebruik maakt van Google Adsense. Met Google Adsense kun je als websitehouders inkomsten genereren, op het moment dat bezoekers op de advertenties klikken. Per klik van een unieke gebruiker betaalt de adverteerder een vergoeding, waarvan een deel voor Google is. Al jaren behoort Google Adsense tot de grootste inkomstenbronnen voor deze zoekmachine.

 

Tip: het heeft geen zin om zelf een aantal keer op advertenties te klikken! De kans is zelfs groot, dat Google je uit haar ledenbestand verwijdert of blokkeert als je op deze manier probeert te frauderen.

 

Werking van Google Adsense

Om gebruik te kunnen maken van Google Adsense, dien je hier een account aan te maken. Vervolgens voeg je websites aan je account toe en kun je nieuwe advertentieblokken creëren. Houd er rekening mee dat je website aan bepaalde eisen moet voldoen, voordat je advertentieblokken kunt plaatsen. Zo mogen er geen aanstootgevende of pornografische beelden getoond worden op je website. Nadat je het advertentieblok aan je website hebt toegevoegd, kan het genereren van de inkomsten beginnen.

 

Zorg voor een groot aantal bezoekers

Advertentieblokken van Google Adsense worden normaliter niet op een bedrijfswebsite geplaatst. Het gaat hier vaak om informatieve websites, of websites die speciaal ontwikkeld zijn om inkomsten met Google Adsense te genereren. Het doel van deze websites is het trekken van een groot aantal bezoekers. Immers, des te meer bezoekers je naar een website trekt, des te groter zal ook het aantal mensen zijn dat op de advertenties van Google Adsense klikt.

 

Om bezoekers aan te trekken is het regelmatig toevoegen van relevante content essentieel. De content zorgt er immers voor, dat je hoger in de zoekresultaten zal komen te staan. Dit resulteert logischerwijs in een groter aantal bezoekers.

Strategische plek voor advertenties van Google Adsense

Niet alleen is het belangrijk om een groot aantal bezoekers naar je website te trekken, om inkomsten te kunnen genereren met Google Adsense. Ook wil je de conversie, het aantal bezoekers wat daadwerkelijk op een advertentie klikt, maximaliseren. Dit doe je door naar een strategische plek voor je advertenties van Google Adsense te zoeken. Gebruik de advertentieblokken bijvoorbeeld als een soort menubalk, of zet het advertentieblok naast je teksten.

 

Tip: varieer in de eerste maanden dat je Google Adsense gebruikt tussen verschillende locaties voor de advertenties. Zo zie je al snel welke plek de hoogste conversie oplevert!

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!
 

- 5 van 5 sterren -