Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 24-04-2017

Heb je een eigen webwinkel, dan raden wij je aan om je alvast voor te bereiden op maandag 12 december. Uit internationaal onderzoek van Adobe is gebleken dat dit de drukste dag van de drukste e-commerce maand van Nederland wordt. Tijdens de decembermaand wordt er naar verwachting voor 5,1 miljard euro online gewinkeld en het hoogtepunt van de maand moet op maandag 12 december zijn. Hoe je je voor kunt bereiden op deze dag, lees je in dit artikel.

 

Dubbelcheck je webwinkel om problemen te voorkomen

Als er een dag is waarop je webwinkel absoluut goed moet functioneren, is het maandag 12 december wel. Om te voorkomen dat er die dag iets mis gaat in je online shop, raden wij je aan om je webwinkel voor die dag te checken, nog eens te checken en het liefst nog een keer te checken. Controleer of alle links werken, of alle pagina’s goed worden weergegeven en of het betaalsysteem van je online shop helemaal werkt. Pas als alles goed werkt, ben je klaar voor de drukte e-commerce dag van het jaar in Nederland.

 

Bereid je webwinkel voor op grote drukte

Op maandag 12 december is het hoogstwaarschijnlijk veel drukker in je online shop dan op andere dagen in het jaar. Nu werkt je webwinkel misschien goed, maar wat doet je online shop als je ineens veel meer bezoekers hebt? Controleer dit goed en als je niet tevreden bent met wat je ontdekt, zorg je ervoor dat je webwinkel beter functioneert bij grote drukte. Breid bijvoorbeeld je webhosting uit, zodat je webwinkel ook de belachelijk hoge bezoekersaantallen van die dag aan kan.

 

Zorg voor een goede voorraad

Als je nu al weet dat er op maandag 12 december flink gewinkeld wordt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voorraad deze piek aan kan. Is de voorraad van een product op, dan zorg je ervoor dat je voldoende van dit product hebt voor het aanbreken van maandag 12 december. Is de voorraad van een product bijna op, dan raden wij je aan om de voorraad van dit specifieke product ook aan te vullen voor het maandag 12 december is. Het is zonde als je nee moet verkopen aan de bezoekers van je webwinkel, dus je kunt beter wat te veel voorraad inslaan dan te weinig producten aan kunnen bieden.

 

Zorg voor extra klantenservice ondersteuning

Zit je normaliter in je eentje achter de klantenservice? Zorg er op maandag 12 december dan voor dat je niet alleen bent, maar met twee of drie mensen achter de telefoon zit. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan doe je dit voor de hele week van 12 december of zelfs voor de hele maand. Je moet wat meer investeren in je klantenondersteuning, maar hier profiteer je uiteindelijk wel van. Zit je normaliter met 10 mensen op de klantenservice, dan is het helemaal niet verkeerd om er in de maand december tijdelijk even 20 van te maken.

 

- 5 van 5 sterren -