Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 18-09-2018

Google biedt verschillende diensten aan, waarmee websitehouders meer uit hun website kunnen halen. Denk bijvoorbeeld aan Google Adwords, waarmee men kan adverteren binnen de zoekmachine. Ook Google Adsense is een van deze diensten! In tegenstelling tot Google Adwords, kan Google Adsense je geld opleveren als websitehouder. Dit artikel vertelt je meer over hetgeen Google Adsense inhoudt en de manier waarop je dit in kunt zetten om inkomsten te genereren.

 

Werking van Google Adsense voor websitehouders

De werking van Google Adsense is eigenlijk heel eenvoudig! Je plaatst een advertentieblok op je website, waarna gebruikers op deze advertenties kunnen klikken om inkomsten te genereren. Mogelijk heb je een tekst geschreven over het ontwikkelen van een website, waarbij je een advertentieblok toont met relevante bedrijven die websites voor je bezoekers kunnen ontwikkelen. De kans bestaat dat een bezoeker na het lezen van je tekst op zo’n advertentie klikt, om meer te weten te komen over de diensten van internetbureaus. Per klik krijg je een vergoeding. Het spreekt voor zich dat het aantal kliks relatief groot moet zijn, om ook daadwerkelijk wat te kunnen verdienen aan een website.

 

Zelf een account aanmaken bij Google Adsense

Om Google Adsense te kunnen gebruiken heb je een account bij Google nodig. Veel mensen hebben een dergelijk account al voor het gebruik van Google Adwords, Google Analytics, enzovoorts. Wanneer je jezelf hebt aangemeld bij Google Adsense, kun je een website aan je account toevoegen. Het is belangrijk om de voorwaarden vooraf door te nemen, om er zeker van te zijn dat je website zal worden toegelaten. Zo mag je website bijvoorbeeld geen pornografische of aanstootgevende beelden tonen. Dit kan ertoe leiden dat je account geblokkeerd wordt en daarmee ook je inkomsten.

 

Tip: het gebruik van Google Adsense is voornamelijk interessant voor websites met een groot aantal bezoekers. Bij kleine websites levert het gebruik van Google Adsense vaak weinig op.

 

Advertentieblokken maken en publiceren

Nadat je een account bij Google Adsense hebt aangemaakt, kun je beginnen met het ontwerpen van advertentieblokken. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende formaten en soorten advertentieblokken. Kies je bijvoorbeeld voor banners, vaak met bewegende beelden, of geef je de voorkeur aan losse tekstlinkjes? Door voor tekstlinkjes te kiezen, is het vaak makkelijker om het advertentieblok in de pagina op te nemen. Het valt hierbij minder op, dat het om een advertentie gaat.

 

Na het ontwerpen van een nieuw advertentieblok krijg je een klein stukje code van Google, wat je eenvoudig op je pagina’s kunt plakken. Nu is het wachten tot bezoekers op de geplaatste advertenties klikken!

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!
 

- 5 van 5 sterren -