Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 12-04-2018

Er zijn diverse tools die je kunt gebruiken om jouw website of webwinkel te verbeteren. Sommige tools kosten geld, andere tools kun je helemaal gratis gebruiken. Eén van de tools die je gratis kunt gebruiken om je website of webwinkel te verbeteren, is Google Search Console. Meer over deze tool, lees je op deze pagina.

 

Google Search Console

Google Search Console is een gratis dienst van de populaire zoekmachine Google. De tool wordt ook wel Webmaster Tools genoemd. Met Google Search Console kun je zien hoe jouw website of webwinkel in de zoekresultaten van Google wordt getoond. Op basis van dit inzicht kun je jouw website eventueel aanpassen, zodat je beter in de zoekresultaten van Google staat.

Wat kun je met Google Search Console?

Je gebruikt Google Search Console om erachter te komen hoe Google jouw website of webwinkel indexeert. Dit is interessant, want wellicht zijn er enkele problemen bij het indexeren. Door deze problemen staat jouw website of webwinkel onnodig lager in de zoekresultaten. Heb je de problemen met het indexeren achterhaald? Dan kun je deze gemakkelijker oplossen.

 

Met Google Search Console kun je de volgende zaken controleren:

- De zoekopmaak van je website. Ofwel: hoe wordt jouw website weergegeven in de zoekresultaten van Google?

- Het zoekverkeer. Dit onderdeel geeft je inzicht in zoekwoorden, links naar je website en dat soort zaken. Ook kun je hier zien of je een Google penalty hebt ontvangen en zo ja, wat je moet doen om dit probleem te verhelpen.

- De Google-index. Hoe indexeert Google jouw website? Zijn er mogelijke problemen, waardoor Google de indexering niet goed op kan nemen?

- Crawlen. In dit onderdeel van Google Search Console vind je zogeheten crawlfouten terug, maar ook 404-errors en server errors. Ook kun je hier een sitemap toevoegen aan Search Console.

- Beveiligingsproblemen. Als je website ooit gehackt is, zie je dit hier terug. Ook krijg je informatie over wat er dan precies aan de hand is en hoe je deze beveiligingsproblemen op kunt lossen.

 

Zoals je ziet, is Google Search Console erg compleet. De verschillende tools die deze gratis dienst bevat, helpen jou je website of webwinkel op diverse vlakken te verbeteren. Zo komt je website hopelijk niet alleen hoger in de zoekresultaten van Google, maar wordt je site bovendien gebruiksvriendelijker en veiliger. Deze gratis dienst is dan ook een must voor iedere internetondernemer.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -