Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 07-05-2018

WordPress heeft twee domeinnamen, namelijk WordPress.com en WordPress.org. Veel mensen weten wel dat WordPress twee extensies gebruikt, maar weten niet waarom dit het geval is. Speciaal voor deze mensen hebben wij dit artikel opgesteld. Op deze pagina lees je namelijk wat het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org precies is.

 

WordPress.com

WordPress.com is de algemene domeinnaam van WordPress. Als jij een WordPress website opzet, wordt deze onder de domeinnaam WordPress.com ondergebracht. Jouw website krijgt bijvoorbeeld de domeinnaam https://loodgieter-amsterdam.wordpress.com.

 

Een nadeel van een WordPress.com domeinnaam, is dat deze domeinnaam nooit echt professionaliteit uitstraalt. WordPress is een betrouwbaar en professioneel CMS, maar het is niet zo professioneel om de hele wereld te laten zien dat je een WordPress website gebruikt. Een domeinnaam als https://loodgieter-amsterdam.nl ziet er simpelweg professioneler uit dan de domeinnaam https://loodgieter-amsterdam.wordpress.com.

Wordpress Logo

WordPress.org

Als je een WordPress website opzet, krijg je nooit een domeinnaam als https://loodgieter-amsterdam.wordpress.org. Dit komt omdat de domeinnaam WordPress.org niet gebruikt wordt om WordPress websites onder te brengen, maar voor een ander doeleinde. Als je naar WordPress.org surft, kun je WordPress namelijk downloaden.

 

Download je WordPress op WordPress.org, dan kun je ook een andere domeinnaam gebruiken voor jouw WordPress website. Je zit niet vast aan een domeinnaam met WordPress.com op het einde, maar kunt bijvoorbeeld gewoon de domeinnaam https://loodgieter-amsterdam.nl gebruiken voor je website.

 

Let op: om dit mogelijk te maken, moet je wel een hostingpakket afsluiten voor jouw website. Bij de hostingprovider waar je jouw hostingpakket afneemt, registreer je de domeinnaam van jouw WordPress website. Dit moet altijd een domeinnaam zijn die nog vrij is. Het is niet mogelijk een domeinnaam dubbel te registreren.

 

Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org

Het belangrijkste verschil tussen WordPress.com en WordPress.org, is dat je op WordPress.org de mogelijkheid krijgt om WordPress te downloaden. Als je ervoor kiest dit CMS te downloaden, kun je een website met een zelf gekozen domeinnaam opzetten. Als je WordPress gebruikt op de website WordPress.com, krijg je altijd een domeinnaam die op ‘WordPress.com’ eindigt.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -