Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 03-11-2015

Het kan je bijna niet zijn ontgaan, de toenemende populariteit van Snapchat. Deze dienst werd voorheen voornamelijk door jongeren gebruikt, maar wordt ook bij bedrijven en bekende personen steeds populairder. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs de NOS inmiddels met Snapchat werkt om nieuws te verspreiden? Door Snapchat te gebruiken kun je meer interactie met je bezoekers creëren en kun je zorgen, dat deze je Wordpress-website blijven volgen. Om een grote groep volgers op Snapchat te krijgen, is het logischerwijs belangrijk om het voor bezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken om je te kunnen volgen. Dit doe je door een zogenaamde ‘Snapcode’ op je Wordpress-website toe te voegen, waarmee bezoekers je direct kunnen volgen bij het bekijken van je website.

Snapchat Snapcodes op je website plaatsen

Om een Snapcode op je Wordpress-website te kunnen plaatsen is het vanzelfsprekend een vereiste, dat je over een Snapchat-account beschikt. Dit account maak je eenvoudig aan door de app op je mobiel te installeren en je hier vervolgens in te registeren. Ook dien je je aan te melden bij de Snapchat Snapcodes-website, die je via deze link bereikt. Log hier in met de gegevens van je Snapchat-account.

Wanneer je bent ingelogd, kunt je ‘Snapcodes’ downloaden, door op de grote ‘download’-knop te klikken. Na het downloaden heb je een ZIP-bestand met twee afbeeldingen, namelijk: snapcode.png en snapcode.svg. Deze afbeeldingen zijn QR-codes, die een gebruiker eenvoudig met een telefoon kan scannen. Eenmaal gescand kunnen gebruikers van Snapchat je direct volgen!

Om de Snapcode op je website te installeren kun je gebruik maken van een handmatige manier, of dit doen via een plug-in binnen Wordpress.

Handmatige Snapcodes plaatsen

Met het downloaden van Snapcodes, heb je een ‘normale’ PNG-afbeelding gedownload, die je net als andere afbeeldingen aan je Wordpress-website kunt toevoegen. Dit kun je op een normale pagina doen, maar bijvoorbeeld ook in een HTML-widget. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het uploaden van de afbeelding naar de mediabibliotheek binnen Wordpress. Vervolgens kun je afbeelding middels HTML-tags aan een widget toevoegen.

Maak gebruik van een plug-in

Nog makkelijker is het toevoegen van een Snapcode, wanneer je gebruik maakt van de Snapcode Widget Plug-in. Deze plug-in vind je tussen de vele andere plug-in in de bibliotheek van Wordpress, waarvandaan je deze direct kunt installeren en activeren. Ga vervolgens naar de pagina ‘Widgets’ in het beheerpaneel van Wordpress, waar je de widget na activatie zal zien staan.

Sleep de widget naar de gewenste plek in de sidebar en geef deze eventueel een titel. Nu is het zaak om de PNG-afbeelding, die je eerder via de Snapchat Snapcode-website hebt gedownload, toe te voegen aan de widget. Vul tot slot je gebruikersnaam van Snapchat in en klik op ‘Opslaan’. Als het goed is gegaan, zal je nu de QR-code in de sidebar van je website kunnen terugvinden.

Door eens per zoveel dagen een foto via Snapchat te delen met je volgers, blijven volgers naar je website komen. Vermeld in zo’n foto bijvoorbeeld: “lees het gehele verhaal op onze Wordpress-website”.

- 5 van 5 sterren -