Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 22-11-2015

Wordpress, begonnen als een systeem wat voornamelijk bedoelt was om je eigen blog te starten. Tegenwoordig een alleskunner. Van blog tot zelfs een volledige webwinkel, het kan allemaal met het content management systeem Wordpress.

Bij Vimexx kun je Wordpress simpel en snel installeren via ons volledig automatische systeem, waarbij je in een simpele wizard super eenvoudig je eigen Wordpress website binnen enkele minuten online hebt. Dit is standaard inbegrepen bij al onze Wordpress webhosting pakketten.

Configureren van Wordpress

Na het installeren begint direct je grootste taak: Het configureren van je eigen Wordpress website. Hoe je deze configureert is natuurlijk erg afhankelijk van waar de website uiteindelijk voor gaat dienen. Word het een blog, een informatieve website, een foto of werk portfolio of zelfs een webwinkel? In dit bericht ga ik uit van een startende webwinkel.

Zodra de installatie afgerond is in de automatische wizard, gaan we als eerst inloggen op de Wordpress admin backend. Dit doen we door naar de domeinnaam.nl/wp-admin te surfen. Hier worden je login gegevens gevraagd die je tijdens de installatie hebt ingesteld. Eenmaal binnen, kun je bij instellingen onder algemeen onder andere de titel van je webwinkel instellen, het onderschrift, je emailadres en de taal van de website.

Zoek en installeer een nieuw Wordpress theme

Zodra je dit ingesteld hebt ben je alweer een stap verder. Als je je domeinnaam.nl bezoekt, zie je een standaard Wordpress theme wat meegekomen is met de installatie. Hier word met het theme eigenlijk vanuit gegaan dat je een blog hebt. De indeling is dus vaak niet geschikt voor een webwinkel en dit betekend dus dat we naar nieuwe Wordpress themes op zoek moeten die wel geschikt zijn voor onze nieuwe webwinkel.

Wordpress heeft hier zelf een zeer groot aanbod in, welke je vindt onder Weergaven -> Thema's. Hier kun je duizenden gratis theme's bekijken en tevens per theme een live preview zien. Als je een geschikt wordpress theme hier gevonden hebt, klik je simpelweg op activeren waarna jouw website voorzien word van dit nieuwe theme. Je ziet direct het resultaat als je naar jouw eigen domeinnaam surft en kunt zo goed bekijken of je dit theme wil blijven gebruiken, of toch liever een ander wordpress theme kiest.

Wordpress themes kun je ook heel voordelig kopen

Eventueel, indien je op zoek wil naar een goede professionele uitstraling voor je nieuwe webwinkel, kun je ook een kijkje nemen op themeforest.net . Hier vindt je mooie en vooral betaalbare wordpress themes voor alle doeleinden. Je krijgt na aankoop een zipje met werkelijk alle benodigde bestanden en kunt vervolgens direct starten met de installatie van het nieuwe wordpress theme.

Uiteraard als er in de gratis Wordpress theme's niet iets geschikt zit en je ook geen geschikt thema hebt gevonden op themeforest, dan kun je besluiten om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een ontwerper die voor jou een thema op maat maakt.

Installeren en configureren van Wordpress Woocommerce

Na het installeren van een geschikt Wordpress theme wil je natuurlijk direct beginnen met het aanmaken en indelen van producten binnen je nieuwe Wordpress webwinkel. Hiervoor moeten we eerst de plugin Woocommerce installeren. Deze plugin is volledig ondersteund door Vimexx en zelfs geoptimaliseerd op de servers. Hierdoor zal deze uitermate goed draaien en vooral snel alle producten weergeven.

De plugin Woocommerce kun je installeren door in je Wordpress admin te klikken op Plugins en dan op nieuwe plugin. Vervolgens zoek je op Woocommerce en vindt je de plugin direct. Door op de knop Nu installeren te klikken zal Woocommerce netjes geïnstalleerd worden binnen jouw Wordpress webwinkel.

Nu Woocommerce geïnstalleerd is kun jij onder het kopje Woocommerce producten toevoegen en weergeven op jouw eigen Wordpress webwinkel binnen jouw eigen gekozen Wordpress theme.

Mocht je hier toch niet uitkomen en tegen problemen aanlopen, dan zijn wij er graag voor je bij Vimexx. Je kunt in dit geval ons altijd bereiken via onze livechat of via een ticket binnen ons klantenpaneel.

- 5 van 5 sterren -