Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Een groot deel van de omzet van jouw webwinkel, wordt binnengehaald bij een vrij kleine klantgroep. Dit zijn de klanten die echt fan zijn van jouw webwinkel en hier regelmatig een aankoop doen. Wil je zo veel mogelijk omzet binnenhalen met jouw webwinkel, dan is het zaak om deze groep met trouwe klanten zo groot mogelijk te maken. Hoe je dit kunt doen, lees je in de drie tips in dit artikel.

 

Tip 1: begin met een loyaliteitsprogramma

Veel bedrijven hebben een loyaliteitsprogramma. Ikea heeft bijvoorbeeld Ikea Family, de bakker om de hoek heeft een stempelkaart en de Albert Heijn heeft regelmatig leuke zegeltjesacties. Als ondernemer met een eigen webwinkel kun je ook een loyaliteitsprogramma starten. Je kunt dit programma helemaal zelf vormgeven en dit betekent dat je jouw loyaliteitsprogramma perfect kunt afstemmen op jouw primaire doelgroep. Zoek online naar leuke voorbeelden van loyaliteitsprogramma’s, onderzoek waar jouw klanten behoefte aan hebben en je hebt vanzelf een programma samengesteld dat echt werkt voor jouw online shop.

 

Tip 2: creëer een trouwe Facebook community

Steeds meer bedrijven hebben een Facebook pagina. Je kunt deze pagina gebruiken om aanbiedingen te delen en af en toe updates te delen over jouw bedrijf, maar je kunt ook wat verder gaan met jouw Facebook community. Maak je hier een echte hechte groep van, dan creëer je namelijk meer klantenbinding. Dit is niet eenvoudig en het kost bovendien veel tijd, maar het levert je wel veel op. Steek veel tijd in Facebook, denk goed na over de content die je deelt en probeer jouw community actief uit te breiden. Doe je dit goed, dan heb je in een mum van tijd een trouwe community die graag bij jou winkelt.

 

Tip 3: geef tips en adviezen aan je klanten

Tot slot kun je ook meer klantenbinding creëren door jouw klanten goede tips en adviezen te geven over de producten die je verkoopt. Bouwmarkten als Gamma en Praxis doen dit erg slim, namelijk door een online kennisbank met allerlei handige klustips en stappenplannen aan te bieden. Je kunt jouw tips en adviezen op dezelfde manier geven, namelijk op de website, maar je kunt ook een e-mail nieuwsbrief versturen met links naar interessante blogposts. In deze blog geef je tips en adviezen over de producten die je verkoopt.

 

Door tips en adviezen te geven creëer je niet alleen klantenbinding, maar verbeter je ook je imago. Jouw klanten gaan je namelijk echt zien als een expert in het vakgebied en dit heeft zeker een positief effect. Word je gezien als expert, dan zijn mensen namelijk sneller geneigd om nog eens een aankoop te doen in jouw online shop. Het geven van tips en adviezen werkt dus goed op twee verschillende manieren en dit betekent dat je hier veel uit kunt halen.

- 5 van 5 sterren -