Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 08-11-2018

Bij Vimexx kun je jouw website op vele verschillende manieren hosten. Je kunt bij ons niet alleen gebruik maken van shared hosting, maar ook van een eigen VPS of een dedicated server. Ga je voor het eerst een hostingpakket afsluiten? Dan is het misschien lastig te bepalen welke soort hosting het beste bij je past. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken tussen shared hosting, een eigen Cloud VPS en een dedicated server.

 

Op deze pagina lees je meer over deze mogelijkheden op het gebied van hosting. Zo lees je niet alleen wat shared hosting, VPS hosting en dedicated server hosting precies inhouden, maar ook wat de voor- en nadelen van deze vormen van hosting zijn.

 

Shared hosting

Bij shared hosting krijg je geen eigen webserver, maar kun je gebruik maken van een gedeelde server. Dit betekent dat de capaciteit van de server over meerdere accounts, ofwel meerdere websites, wordt verspreid. Shared hosting is geschikt voor kleinere websites, ofwel sites met een beperkte bandbreedte.

 

Voordelen:

- Shared hosting is goedkoop.

- Shared hosting is onderhoudsvrij voor de klant.

- Shared hosting is gemakkelijk uit te breiden, tot een groter hostingpakket.

 

Nadelen:

- Je hebt geen eigen server, maar deelt je server met anderen. Hierdoor heb je een beperkte capaciteit.

- Shared hosting biedt een beperkte opslag en is daarom alleen geschikt voor websites met een beperkte bandbreedte.

- Bij shared hosting kun je in de problemen komen door de acties van anderen, ofwel de mensen waar jij jouw server mee deelt.

 

Een eigen VPS

De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Neem je een eigen VPS, dan krijg je een eigen afgeschermde omgeving op een fysieke server. Deze omgeving kun je gebruiken om je website te hosten en vele verschillende bestanden op te slaan. Omdat de digitale omgeving van jouw VPS goed afgeschermd is, ben je minder afhankelijk van de andere gebruikers van de server. Bij VPS hosting heb je hier simpelweg helemaal geen last van.

 

Voordelen:

- Een VPS is goedkoper dan een dedicated server.

- Een VPS geeft je meer controle dan een shared hosting server.

- VPS hostingpakketten zijn gemakkelijk aanpasbaar. Hierdoor betaal je alleen voor wat je nodig hebt.

 

Nadelen:

- Een VPS is duurder dan shared hosting.

- Het beheren van een VPS is lastiger: het vereist meer technische kennis van de gebruiker. Bovendien kost het beheer van een VPS meer tijd.

Een dedicated server

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een dedicated server te nemen bij Vimexx. Een dedicated server is een hardware server die volledig aan jou wordt toegewezen. De software die op de server draait, wordt dan ook alleen door jou gebruikt. Bij dedicated hosting heb je eigen processoren, een eigen RAM geheugen, eigen harde schijven en eigen SSD’s. Je hoeft helemaal niets met anderen te delen en bent dan ook van niemand afhankelijk.

 

Voordelen:

- Met een dedicated server heb je meer rekenkracht tot je beschikking dan bij een VPS en shared hosting het geval is.

- Je hebt geen overlast van andere gebruikers, aangezien jij de enige bent die jouw server gebruikt.

- Je hebt geen beveiligingsrisico’s van slecht gebouwde software van andere gebruikers.

- Een dedicated server heeft een hoge beschikbaarheid.

 

Nadelen:

- Een dedicated server is duurder dan een VPS en is bovendien veel prijziger dan shared hosting.

- Je gebruikt snellere hardware bij een dedicated server. Hierdoor moet je de onderdelen van een dedicated server sneller vervangen.

- Een dedicated server is minder efficiënt dan een VPS. Daarom is deze hostingoplossing minder goed voor het milieu.

 

Hulp nodig? Neem contact op

De meeste mensen met een kleine website sluiten een shared hostingpakket af bij Vimexx. Mensen met een grotere website of webwinkel kiezen voor een eigen VPS of een dedicated server. Vind je het moeilijk om de beste keuze te maken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over shared hosting, VPS hosting en/of dedicated hosting. Ook kunnen wij je altijd helpen de beste keuze te maken voor de hosting van jouw website.

 

Je kunt op diverse manieren contact met ons opnemen. Ten eerste is het altijd mogelijk om een mail te sturen naar Vimexx. Vind je het prettiger om direct met een medewerker te praten? Dan kun je een live chat starten op de website. Ook is Vimexx actief op social media. Op Facebook en Twitter kun je ons ook benaderen om jouw vragen over shared hosting, VPS hosting en/of dedicated hosting te stellen.

- 5 van 5 sterren -