Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-06-2018

Veel consumenten gebruiken zoekmachines om bepaalde producten, diensten of bedrijven te vinden. Staat jouw website of webwinkel hoog in de resultaten van deze zoekmachines, dan krijg je meer bezoekers op je website en kun je hoogstwaarschijnlijk ook meer bestellingen verwerken. Met een hogere omzet en een hogere winst tot gevolg. Maar hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines terecht? Daar gebruik je SEO technieken voor. Meer over SEO, lees je op deze pagina. 

 

SEO: een korte introductie

SEO is een Engelse afkorting. Deze afkorting staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel vertaald naar het begrip zoekmachineoptimalisatie. SEO is een verzameling van diverse online technieken, die erop gericht zijn je website of webwinkel hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines te krijgen. Met SEO optimaliseer je je website of webwinkel op een specifieke manier (en volgens de SEO regels van Google), zodat deze hoger scoort in de zoekmachines.

 

Waarom SEO?

Veel ondernemers houden zich zeer actief bezig met SEO. Zij doen dit om hun website of webwinkel zo hoog mogelijk te laten scoren in de zoekresultaten van populaire zoekmachines, waaronder Google. Heb je een mooie website of webwinkel laten bouwen en wil je dat deze site of shop druk bezocht wordt? Dan zorg je er met SEO voor dat jouw website hoog scoort in de zoekmachines en dat je inderdaad veel bezoekers mag verwelkomen.

3 algemene SEO tips

Er zijn vele verschillende SEO technieken, ofwel dingen die je kunt doen om de positie van jouw website of webwinkel in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines te verbeteren. Hieronder geven we je drie algemene SEO tips, die je op het meest basale niveau helpen jouw positie in de zoekmachines te verbeteren.

 

Tip 1: schrijf metatitles en metadescriptions voor alle pagina’s van je website of webwinkel. De metatitle is de titel die jouw pagina in de zoekresultaten van Google krijgt. De metadescription is de beschrijving die jouw pagina in de zoekresultaten van Google krijgt.

 

Tip 2: verwerk belangrijke zoekwoorden in de teksten op je website of webwinkel. Achterhaal welke woorden jouw doelgroep gebruikt in Google en andere zoekmachines en verwerk deze subtiel in je teksten, zodat je hoog scoort op deze specifieke zoekwoorden.

 

Tip 3: geef je website of webwinkel een duidelijke structuur. Google vindt het erg belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is. Met een duidelijke structuur zorg je ervoor dat internetgebruikers inderdaad snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Google zal je belonen met een hoge positie in de zoekresultaten.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -