Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 01-02-2016

Wie een webwinkel wil ontwikkelen, moet gebruik maken van een CMS. De afkorting ‘CMS’ staat voor Content Management Systeem en betreft een programma waarmee je jouw webwinkel kunt beheren, kunt vormgeven en uit kunt breiden met extra functies. Bij het bouwen van een eigen webwinkel, kun je gebruik maken van verschillende soorten Content Management Systemen om jouw online shop op te zetten, vorm te geven te beheren. Eén van deze systemen is het CMS van Joomla: een populair CMS dat over de gehele wereld wordt gebruikt om webwinkels te bouwen.

Door het grote aantal Content Management Systemen op de markt, kan het lastig zijn om een CMS te vinden dat helemaal bij jou past. Ben jij benieuwd of Joomla het beste CMS voor jouw webwinkel is? Lees dan in dit artikel van welke voordelen je profiteert als je gebruik maakt van dit CMS en je kunt gemakkelijker beslissen of dit systeem bij jou past.

Joomla is gratis

Ten eerste is Joomla een gratis CMS systeem. Dit betekent dat je geen geld hoeft te betalen om dit systeem te gebruiken, maar dat je er wel een complete webwinkel mee kunt bouwen. Sommige thema’s van Joomla zijn niet helemaal gratis en kun je alleen downloaden als je een kleine vergoeding betaalt, maar dit is slechts bij een deel van de thema’s van het CMS het geval. Uiteraard betaal je wel geld om jouw Joomla webwinkel in de lucht te houden door middel van een domeinnaam en hosting, maar dit zijn de enige kosten die je hoeft te betalen als je zelf een Joomla webwinkel gaat ontwikkelen.

Joomla is stabiel en betrouwbaar

Een ander voordeel van Joomla, is dat het systeem stabiel en betrouwbaar is. Het is niet alleen een krachtig CMS dat niet zomaar uit de lucht kan gaan, maar het is bovendien een systeem dat goed beveiligd is en niet zomaar gekraakt kan worden. Heb je een webwinkel in Joomla, dan hoef je je dus geen zorgen te maken dat er hackers in jouw webwinkel komen of dat de gegevens van jouw klanten op straat komen te liggen door een lek in het CMS.

Joomla wordt continu doorontwikkeld

Joomla is een open source CMS systeem, wat betekent dat de broncode van het CMS systeem openbaar is gemaakt. Dit betekent weer dat ontwikkelaars van over de gehele wereld aan de broncode van het CMS kunnen werken, waardoor het systeem steeds verder wordt uitgebreid, doorontwikkeld en verbeterd. Er komen niet alleen steeds nieuwe thema’s, uitbreidingen en functies voor Joomla op het internet te staan, maar de huidige thema’s en functies van het CMS worden ook continu verbeterd.

Joomla kent vele extensies

Tot slot heeft Joomla een database met maar liefst 8000 verschillende extensies voor het CMS. Je kunt deze extensies gebruiken om je webwinkel uit te breiden en te verbeteren, bijvoorbeeld met een fotogalerij, een slideshow voor foto’s, een gastenboek, een afspeelmodule voor muziek en/of video’s, extra talen, een agenda en ga zo maar door. Wat je ook voor functie zoekt om jouw webwinkel verder uit te breiden: de kans is groot dat je jouw gewenste extensie in de grote database van Joomla kunt vinden.

- 5 van 5 sterren -