Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 02-08-2017

Er zijn verschillende manieren om hoger in Google te komen. Je kunt zoekmachine vriendelijke teksten schrijven voor je website of webwinkel, je kunt advertentieruimte inkopen bij Google en je kunt een blog starten op je website om wat meer actuele content te kunnen plaatsen. Een andere manier om jouw positie in de zoekresultaten te verbeteren, is door links in te zetten. Het verzamelen van kwalitatief hoogwaardige links om hoger in de zoekresultaten van Google te komen, wordt ook wel linkbuilding genoemd.

 

Linkbuilding kan je positie in Google verbeteren, maar je kunt het ook helemaal verkeerd aanpakken. Ga je op de verkeerde manier te werk, dan wordt jouw positie in de zoekmachines juist slechter. Om dit te voorkomen, vertellen wij je graag wat je juist wel moet doen bij linkbuilding en wat je beter niet kunt doen als je jouw positie in de zoekmachines wil laten stijgen.

linkbuilding

Linkbuilden: dit moet je wel doen

Er zijn drie dingen die je zeker moet doen als je door middel van linkbuilding hoger in Google wil komen. Het gaat om de volgende zaken:

  1. Het plaatsen van interne links. Niet alleen externe links worden goed beoordeeld door Google en andere zoekmachines: interne links zijn ook goed. Je hebt ook externe links nodig voor linkbuilding, maar je mag de interne links zeker niet vergeten.
  2. Het delen van links op social media. Gebruik je Facebook, Twitter, Instagram en andere social media netwerken om met je doelgroep te communiceren? Dan kun je hier ook links naar jouw website op plaatsen in het kader van linkbuilding.
  3. Het verzamelen van backlinks. Backlinks zijn externe links, ofwel op andere websites. Je verzamelt niet zomaar backlinks, maar links naar jouw website op relevante websites die door Google goed beoordeeld worden. Alleen dit zijn goede backlinks.

 

Ga je serieus aan de slag met bovenstaande zaken, dan staat jouw website in een mum van tijd hoger in de zoekresultaten van Google.

 

Linkbuilden: dit moet je zeker niet doen

Linkbuilding kan ook helemaal verkeerd uitpakken. Verzamel je de verkeerde links of doe je dit op de verkeerde manier, dan daalt jouw positie in de zoekresultaten juist. De drie dingen die je zeker niet moet doen als je hoger in Google wil komen met linkbuilding, zijn de volgende:

  1. Het plaatsen van links op startpagina’s. Dit is misschien gemakkelijk, maar het werkt averechts. Google vindt links op startpagina’s niet goed genoeg voor linkbuilding en straft je af als jouw website op startpagina’s terugkomt.
  2. Het kopen van backlinks. Ook dit is gemakkelijk, maar Google ziet dit direct en zal je hier helaas voor straffen. Backlinks moet je verdienen, niet kopen.
  3. Linkruilen. Het ruilen van links met andere ondernemers is misschien slim, maar ook dit wordt opgemerkt door Google. Omdat de zoekmachine hier geen fan van is, zal jouw website met geruilde links niet beter scoren in de zoekresultaten.

Lees hier meer over de geheimen van het linkbuilden.

 

Het is beter om goede links te verzamelen en dit op de juiste manier te doen, dan zo veel mogelijk slechte links te verzamelen en dit ook nog eens op de verkeerde manier te doen. Houd dit in je achterhoofd bij het linkbuilden en je weet zeker dat je linkbuilding op de juiste manier inzet om beter te scoren in Google.

Een alternatieve manier om hoger in Google te komen is door bijvoorbeeld On page SEO door te voeren op jouw belangrijke pagina's. We hebben daar uitvoerig mee getest en hebben daarover een blog geschreven: 5 belangrijke On Page SEO tips.  

 

- 5 van 5 sterren -