Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 15-05-2018

Er zijn twee manieren om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Ten eerste kun je gebruik maken van SEA. Daarnaast kun je je verdiepen in SEO. Uiteraard is het ook mogelijk om SEA en SEO met elkaar te combineren. Maar wat houden SEA en SEO precies in en wat is het belangrijkste verschil tussen deze twee optimalisatiemethoden? Dat lees je op deze pagina.

 

SEA

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising. Als je jouw website hoger in de zoekresultaten wil krijgen door gebruik te maken van SEA, plaats je simpelweg advertenties in Google. Dit doe je met het advertentieprogramma van de zoekmachine, ook wel Google Adwords genoemd.

Als je adverteert in Google, kun je zelf kiezen op welke zoektermen je adverteert. Verkoop je schoenen voor dames? Dan kun je adverteren op zoektermen als ‘schoenen dames’ en ‘online schoenen kopen dames’. Internetgebruikers die deze termen intypen bij Google, krijgen jouw advertenties te zien. Je betaalt Google als er iemand op jouw advertentie klikt.

 

SEO

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Houd je je bezig met SEO, dan pas je je website aan voor Google. Door je website op de juiste manier aan te passen, hoop je dat de zoekmachine jouw site beter indexeert. Hierdoor komt jouw site hoger in de zoekresultaten van Google terecht.

Je kunt de teksten van je website herschrijven, maar voor goede SEO heeft je website ook een duidelijke structuur nodig. Google kijkt naar vele verschillende zaken bij het indexeren van je website. Het is de kunst jouw website op de juiste vlakken aan te passen, voor de beste beoordeling van de zoekmachine.

 

Het belangrijkste verschil tussen SEA en SEO

Het belangrijkste verschil tussen SEA en SEO is dat je met SEA geld betaalt om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Iedere keer als er iemand op jouw advertentie klikt, betaal je geld. Optimaliseer je jouw website volgens de principes van SEO, dan hoef je hier geen geld voor te betalen. Alleen als je besluit een SEO expert in te huren om je website te optimaliseren, ben je geld kwijt. Zo niet, dan betaal je niets voor SEO.

 

Verder wordt jouw website anders in de zoekresultaten geplaatst als je op Google adverteert. De advertenties in Google staan namelijk bovenaan de organische zoekresultaten (SEO zoekresultaten) en aan de zijkant van de zoekmachine.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -