Vimexx Facebook

Hoe haal ik een domein uit quarantaine?

Bijgewerkt op 27-02-2021

Is je domeinnaam in quarantaine beland en hierdoor offline? Via deze handleiding leggen we je uit hoe dit komt en hoe je hem weer kunt activeren.

Een domeinnaam zal in quarantaine geplaatst worden als deze verlopen is, dit is een soort van parkeerperiode waarin niemand anders je domein kan claimen en jij de tijd hebt om hem alsnog te heractiveren. Wanneer je de domeinnaam gewoon netjes op tijd verlengd dan zal je domein niet zomaar in quarantaine belanden. Bij Vimexx ontvang je 45 dagen voor het verlopen van ons dagelijks een email waarin we aankondigen dat een product/dienst binnenkort gaat verlopen, wanneer je gekozen hebt voor een automatische verlenging waarbij er te weinig saldo in je online portemonnee staat dan krijg je hier ook dagelijks een email van. Toch kan het voorkomen dat je niet in de gelegenheid was om direct te verlengen of het vergeten bent, in dat geval komt je domein dus in quarantaine te staan waarna je deze alsnog kunt heractiveren.

Stap 1

Om een domein uit quarantaine te halen ga je naar ons klantenpaneel en vervolgens naar "domeinen beheren", in dit overzicht tref je alle domeinnamen aan en ook de verlopen domeinnamen zullen hier zichtbaar zijn.

Stap 2

Klik op het tandwieltje vóór de domeinnaam om deze vervolgens uit quarantaine te kopen.

Helaas vragen de registry's voor het uit quarantaine halen een extra toeslag, vandaar dat de prijs hoger zal liggen dan het normale verleng tarief, wel wordt de domeinnaam weer direct een jaar voor je vastgelegd.

Mocht je nog vragen hebben over deze werkwijze? Onze klantenservice afdeling staat voor je klaar!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?