Vimexx Facebook

Hoe koppel ik een extern domein aan mijn pakket?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Hoe koppel ik een extern domein aan mijn pakket?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Zoals velen weten dien je je nameservers te wijzigen naar de (whitelabel) nameservers van Vimexx, om zo je website te linken naar je webhosting bij Vimexx. Hoe je dit doet lees je in deze handleiding.

Ga allereerst naar de website van de provider waar je je domeinnaam geregistreerd hebt. Log in op het klanten paneel en ga naar je domeinnaam toe.

Vervolgens ga je op zoek naar een button dat “nameservers” heet. Hier mag je op klikken.

Als het goed is krijg je nu of de melding om DNS uit te schakelen of een lijst waar je de nameservers kunt invoeren. Maak je al gebruik van de nameservers? Dan krijg je direct deze lijst te zien.

Als je maar 2 nameservers kunt invoeren staat er mogelijk een stukje naar onderen een optie om meer nameservers in te voeren. Indien er al nameservers ingevoerd zijn haal je deze weg.

Voer nu de (whitelabel) nameservers van Vimexx in. Deze nameservers staan vermeld in de mail die je hebt ontvangen nadat je een webhosting of resellerhosting pakket hebt aangeschaft. Indien er “nameserver *cijfer* IP” staat laat je deze leeg.

Controleer of de nameservers kloppen en klik vervolgens op opslaan, versturen of een soortgelijke benaming.

In de meeste gevallen zal je website binnen 6 uur online zijn. Echter kan dit ook na 24 uur pas zijn. Dit alles is afhankelijk van hoe vaak je provider de DNS ververst.

Wil je weten hoe je je domein aan je webhosting pakket toevoegt? Volg dan de volgende handleiding Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn webhosting pakket?

Omdat het wijzigen van nameservers bij externe providers verschillend zal zijn is het niet mogelijk om hier specifieke uitleg over te geven. Kom je er nou echt niet uit? Laat het weten via de live chat, of maak een ticket aan!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?