Vimexx Facebook

Hoe voeg ik een SSH key toe aan een gebruiker (dedicated server)?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Veel gebruikers werken dagelijks via SSH aan hun websites en moeten daarom keer op keer inloggen op SSH. Bij iedere SSH sessie word er in dat geval gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is tegenwoordig, minder veilig en niet efficient. 

Om dit te voorkomen en om sneller in te loggen, zijn SSH keys ontwikkelt. Dit is een sleutel/code welke op zowel de client zijn PC staat(private key) en op de server staat(public key). Als deze twee matchen met elkaar, word je automatisch ingelogd en hoef je geen gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren!

Stap 1

De private key, heb je op de PC staan. Deze moet blijven staan. De public_key, moet op de server geplaatst worden. Hiervoor is een speciaal pad en bestand ingericht waarin de key geplaatst moet worden. Zodra die hier in staat, weet de server hem te vinden en kan die de verificatie uitvoeren.

Stap 2

De public key, moet op de server in het volgende pad geplaatst worden: .ssh/authorized_keys .

Stap 3

Zodra die hier staat geef je het authorized_keys file en de map SSH de goede rechten.

chmod 700 ~/.ssh
chmod 600 ~/.ssh/authorized_keys

Zodra dit toegevoegd + ingesteld is, log je uit en weer in waarna je geen wachtwoord en gebruikersnaam meer hoeft in te voeren!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -