Vimexx Facebook

Wat is een CMS?

Bijgewerkt op 10-06-2024

CMS is de afkorting voor “Content Management System”. Zoals de naam eigenlijk al zegt, is het een systeem om de content van je website te beheren. Een CMS beschikt over een controlepaneel waarin je zelf eenvoudig je website kunt beheren. Zodoende heb je niet per se programmeer kennis nodig om een website te kunnen bouwen en beheren.

Voordelen

Het gebruik van een CMS kent natuurlijk zo zijn voordelen. We benoemen er een aantal:

  • Je hebt volledige controle over de content/inhoud van de website
  • Het is makkelijk om je website up-to-date te houden
  • Geen technische kennis vereist
  • Eenvoudig meerdere mensen toegang bieden tot het beheer van de website

Over het algemeen zijn er niet echt nadelen van een CMS. Mocht je gebruik maken van een open source CMS, dan kun je tegen nadelen aanlopen zoals een verminderde beveiliging of makkelijker te hacken websites.

 

Welk CMS is het beste?

Helaas is op deze vraag geen pijl te trekken. Vaak is het een persoonlijke voorkeur voor wat men prettiger vindt werken. Er zijn ook een enorme hoeveelheid CMS’en beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld via onze “Installatron application installer” en/of “Softaculous auto installer” al zeker 400 verschillende CMS’en te installeren.

In de afbeelding hieronder is een overzicht te zien van meest gebruikte CMS’en.

Deze resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek van BuiltWith.com, W3tech.com, SimilarTech, Google Trends.

 

Zelf aan de slag met een CMS

Naast dat we onze webhostingpakketten geoptimaliseerd hebben voor zowat elk CMS wat beschikbaar is, hebben we ook een aantal handleidingen beschikbaar. Hiermee kun je eenvoudig zelf een CMS installeren!

We hebben de volgende handleidingen beschikbaar gesteld:

Heb je reeds een CMS in gebruik en wil je deze verhuizen naar een webhosting pakket? Dan kun je een van de volgende handleidingen gebruiken:

 

Een CMS downloaden

Heb je geen hosting pakket bij Vimexx? Geen probleem! Je kunt de verschillende CMS'en ook eenvoudig downloaden en op de door jou gewenste locatie installeren/gebruiken.

Wordpress

Het populairste CMS snel en eenvoudig downloaden? Volg de onderstaande link om direct bij Wordpress.org uit te komen en aan de slag te gaan!

Magento

Tijd voor een stevige webshop? Daarvoor is Magento een goede oplossing! Download het via de onderstaande link direct bij Magento!

Joomla

Vandaag nog beginnen met je Joomla! site? Dat kan via de volgende link!

Drupal

Drupal als CMS? Dat is een prima keuze! Download het snel via deze link: 

 

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -