Vimexx Facebook

Waarom is mijn website down volgens de monitor?

Bijgewerkt op 10-07-2018

Er wordt vaak gebruik gemaakt van een zo genoemde uptime/downtime monitor. Dit houdt in dat er een systeem is die controleert of je website online is. Dat wordt gecontroleerd door eens in de zoveel tijd een aanvraag te doen naar de website. 

Op momenten dat de monitor aan geeft dat de website down is, kan het zijn dat er een DDoS geweest is. Wanneer er een DDoS aanval is springt automatisch de DDoS wasstraat aan. Dit is een systeem wat al het verkeer van de DDoS filtert om zodoende de servers en websites online te houden. Een uptime/downtime monitor wordt op dat moment tegengehouden doordat het simpelweg naar duizenden websites checks stuurt binnen ons netwerk en het dan lijkt alsof het een kleine DDoS is. De controles van de uptime/downtime monitor komen van veel ip's waardoor whitelisting ook vooralsnog geen optie is en zal zijn.

Werkt mijn website nu wel of niet?

Een manier om te controleren of je site bereikbaar is is door zelf de betreffende te bezoeken. Wat je ook kunt doen, om bijvoorbeeld te controleren of de site beschikbaar is voor de buitenwereld, door een website te gebruiken die kan controleren of je site online is. Bijvoorbeeld: https://isitup.org/

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -