Vimexx Facebook

Hoe download ik een backup?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Bij Vimexx kan je gebruik maken van ons automatische backup systeem. Dit systeem maakt (afhankelijk van je pakket) dagelijks een backup, welke minimaal 30 dagen wordt bewaard. Deze backups kan je per onderdeel (je website, e-mailadres of database) terugzetten met behulp van onze backup terugzetten handleiding

Soms kan het ook handig zijn om de backups te downloaden naar je eigen apparaat. In deze handleiding bespreken de mogelijkheden en hoe je dit doet.

Stap 1

Log als eerste in op Directadmin en navigeer naar een domein. Het maakt niet uit welk domein je kiest. Als je maar 1 domein op je pakket hebt staan kan je direct aan de slag met stap 2.

Stap 2

Je krijgt een lijst met functies te zien, kies voor Restore Backups onder het kopje Uw Account / Your Account.

Stap 3

Kies nu een datum waar je de backup vandaan wil halen bij Kies een herstelmoment. Vervolgens vink je de websites, e-mailadressen en databases aan die je wil gaan downloaden. Klik vervolgens op de Download knop.

De gevraagde backups worden nu door onze backup server voor je klaargemaakt, dit kan even duren, afhankelijk van het aantal backups wat op de server in de wachtrij staat.

Stap 4

Refresh de pagina en kijk of de Status van de backups op Finished staan. Wanneer dit nog niet het geval is zal je nog even geduld moeten hebben. Zodra ze klaar zijn kan je onder het kopje Downloadlink op Download klikken op de backups naar je apparaat te downloaden. Alle backup types worden ingepakt als .zip bestand.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze supportkanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -