Vimexx Facebook

Wat houd de melding "name not resolved" precies in?

Bijgewerkt op 29-08-2018

Wanneer je de melding "Name not resolved" krijgt, gaat er iets mis met de dns van het betreffende domein. Dit kan verschillende oorzaken hebben. We bespreken hieronder de meest voorkomende oorzaken.

Domein nog niet verhuisd of geregistreerd

Wanneer een domein nog niet verhuisd is of nog niet geregistreerd is, heeft deze nog geen dns gegevens. Dan werkt het domein niet en krijg je de betreffende melding. Mocht je de registratie pas net aangevraagd hebben, dan zal de DNS met 2 tot 4 uur moeten werken! Bij domein verhuizingen kan het helaas wat langer duren. Dit heeft vaak ook te maken met de hoeveelheid tijd die nodig is voor domein verhuizingen. Voor meer informatie hierover zie de handleiding Domein verhuizing aangevraagd, hoe nu verder?

Domein niet gekoppeld aan hosting pakket

Als je je domein net geregistreerd is of verhuisd is, is het vaak nog niet gekoppeld. Dit dien je nog wel te doen, anders wordt er geen dns ingesteld voor het domein en zal je de betreffende foutmelding krijgen. Voor meer informatie over het koppelen zie de handleiding Domein koppelen aan hostingpakket.

Owner-c verificatie of clientHold status

Wat bij .com en .org domeinen vaak voorkomt, maar ook bij alle andere domeinen van toepassing kan zijn, is dat de owner-c verificatie niet bevestigd is. Hierdoor krijgt het domein een clientHold status. Dan wordt de DNS tijdelijk uitgeschakeld totdat de verificatie gedaan is. Voor meer informatie over de clientHold, zie de handleiding Owner-c verificatie / Hold lock.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -