Vimexx Facebook

Hoe maak ik een SRV record aan?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Voor Office 365 en eventueel Minecraft zijn SRV records benodigd, hoe je deze instelt hebben we in deze handleiding voor je uitgelegd. Voor het instellen van een play domein voor minecraft kun je de volgende handleiding volgen: Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?.

Om de DNS records in DirectAdmin te wijzigen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein dat je wilt wijzigen.

Klik nu onder “Your Account” op “DNS Management”.

Directadmin overview

Stap 2

Je komt nu op de pagina terecht waar je de DNS records kunt toevoegen en kunt verwijderen. Een wijzig optie is helaas niet aanwezig, mocht je dus een bestaande record willen wijzigen dien je deze eerst te verwijderen.

We gaan helemaal naar onderen toe, naar de SRV record aanmaak optie. Voor Office 365 zijn de volgende records benodigd:

SRV records skype
 

Wij nemen in dit voorbeeld de eerste record, deze zullen wij ook gaan instellen.

SRV setup directadmin

 

Vergeet hierbij de . achter de record aan de rechterkant niet, dit zorgt ervoor dat je domein er niet nogmaals achteraan geplaatst zal worden.

Het is dus als volgt:
Linkerkant: service+protocol
Rechterkant: prioriteit (priority)+weging (weight)+poort (port)+doel (destination)Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je SRV record ingesteld. Mocht je er niet uit komen, dan staat onze helpdesk voor je klaar. Je kan ons bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -