Vimexx Facebook

WordPress downloaden via Vimexx

Bijgewerkt op 10-06-2024

Leuk dat je dit artikel gevonden hebt. WordPress is namelijk een heel mooi en zeer bekend CMS (Content Management system) en word op internet wereldwijd bij meer dan 30% van alle actieve websites gebruikt! Dat is een gigantisch groot aantal, wat ervoor zorgt dat het een betrouwbaar, bekend en vooral begrepen CMS systeem is.

Daarnaast is het vaak gebruikelijk dat bij een CMS systeem dat op zo'n grote schaal ingezet word en opensource is, ook vaak een grote community hoort. Dit heeft als voordeel dat jij vaak al jouw problemen, vragen of suggesties op internet kunt vinden op verschillende grote community websites. Heb je dus een issue, dan is er eigenlijk altijd wel hulp te vinden op het internet en zelfs vaak gratis. Handig toch?

Je bent nu denk ik wel enthousiast en wil graag starten. Dat kan, wij leggen je uit hoe!

Wordpress download 

Het begint allemaal bij het downloaden van de meest actuele versie van WordPress. Deze is vaak ingepakt in een ZIP waarbij je kunt kiezen in welke taal je WordPress wil downloaden. In ons geval adviseer ik om gewoon de Nederlandse WordPress installatie te downloaden. 

Download WordPress op de officiele  WordPress website.

Eenmaal WordPress gedownload, wil je het graag installeren op een webhosting pakket of online server. Hiervoor hebben wij geoptimaliseerde WordPress webhosting pakketten, waar alle benodigdheden direct actief zijn en jij jouw WordPress zip kunt uploaden en kunt starten met de installatie van jouw eigen nieuwe WordPress website.

Wil je liever gebruik maken van een automatische installatie op je hostingpakket? Dan kan je Wordpress installeren met Installatron.


Heb je vragen? Dan staat onze helpdesk altijd klaar voor jou en helpen we je graag verder. Veel plezier met jouw nieuwe website.

 

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -